För bostadsrättsföreningen Vitsippan i Linköping blev nya fönster och balkongdörrar en riktig fullträff. 

– Vi är så nöjda! Både med fönster och leverantör, säger Cecilia Bonaparte som tillsammans med Helén Horned var bostadsrättsföreningens representant i fönsterbytet

Bostadsrättsföreningen Vitsippan på Lillgårdsgatan i Linköping består av 198 lägenheter. När de bestämde sig för att byta de nästan 1500 fönstren och balkongdörrarna tog de in några olika offerter men föll för ERA fönsters återförsäljare Östgötafönster

De gamla fönstren var i dåligt skick och släppte framför allt ut värme och in kyla under vintrarna. Efter fönsterbytet kunde de boende skruva ner värmen. 

– Vi har märkt jättestor skillnad i värme, ventilation och komfort, sedan vi bytte. Numera är det skönt och behagligt under vintrarna och ingen klagar längre på att de fryser, säger Cecilia.

Tystare, vackrare och lättare att putsa

Förutom att medlemmarna i Vitsippan känner att deras lägenheter blivit varmare, är många glada att fönsterputsningen numera går lättare. Det läcker heller inte in lika mycket ljud som tidigare. 

– Vi märker verkligen att det blivit tystare inomhus. Vi har en stor väg utanför och numera störs vi inte av den. Fönstren är dessutom jättefina att titta på med en fin design. Och så är de smidiga att öppna med bra handtag och bra lås på balkongdörrarna. Allt känns helt enkelt perfekt, säger Cecilia. 

“Allt gick smidigt”

Innan arbetet satte igång gjorde Östgötafönster, tillsammans med Cecilia och Helén, en tids- och kostnadsplan där alla olika steg planerades in. Fönsterbytet tog ungefär sex månader totalt och det blev under tiden flera avstämningar, där man hela tiden kollade så att allt gick enligt planen. 

– Det kändes jättebra hela tiden. Allt gick smidigt och vi hade en kontaktperson att ringa om det dök upp frågor, säger Cecilia.

– En tid innan Östgötafönster drog igång tog de hit en visningsvagn så att alla kunde komma ut på gården och se de olika fönstren och balkongdörrarna. De bjöd på grillad korv med bröd och alla fick ställa frågor. Det var väldigt trevligt, säger Cecilia. 

Började med en visningslägenhet

Eftersom det var ett så stort projekt, bytte Östgötafönster först fönstren och balkongdörrarna i en visningslägenhet, nämligen Cecilias lägenhet. Det gjorde att alla kunde se resultatet innan den stora renoveringen startade. 

– Det var så kul att följa arbetet på nära håll. Killarna var så effektiva och noggranna. De till och med dammsög efter sig. Dessutom är alla på Östgötafönster så himla trevliga, vilket gjorde att det blev roliga dagar, säger hon.

 

Boka ett kostnadsfritt hembesök du också och få hjälp av din lokala fönsterbytare.