Hos ERA Fönster kan du välja mellan många olika modeller av ytterdörrar – alla med hög kvalitet och bra U-värde. Naturligtvis står våra dörrar emot alla typer av väder – perfekt för vårt nordiska klimat. Låt oss bli det självklara valet när det är dags att byta dörrar!

Hållbara och energibesparande

Vi på ERA Fönster tänker alltid hållbart, och för oss är det viktigt att de tillverkare vi samarbetar med, har en tillverkningsprocess som genomsyras av miljö och hållbarhet. Till exempel gillar vi att de ytterdörrar vi säljer tillverkats i Sverige, och att materialet i dörrarna kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människa och miljö. Alla våra produkter, oavsett om det handlar om fönster eller dörrar, ska också leda till täta och säkra hus. En tät ytterdörr med bra U-värde sparar mycket energi, och därmed både på miljö och kostnader. Det är också hållbart på många sätt. Samtidigt som hållbarhet, och även säkerhet, är i fokus, prioriterar vi funktion och design och i vårt utbud av ytterdörrar finns något för alla smaker.

Vilken färg du vill

Våra ytterdörrar tillverkas i vitt, som är vår standardkulör. Som tillval kan du välja i stort sett vilken färg du önskar, vi kan måla dörrarna i drygt 2 000 färger och nyanser. Dörrarna är målade och lackade i dubbla skikt av ett 2-komponentssystem som ger en mycket slitstark yta. Detta resulterar i ytterdörrar som bibehåller sin glans trots yttre påverkan. Det viktigaste för en ytterdörr är att den klarar av hårda vindar och skiftande väderlekar och vi gör allt som krävs för att de ska hålla för det svenska klimatet.

Många olika modeller av ytterdörrar

Oavsett om du vill ha en ytterdörr i klassisk design, eller en dörr med moderna former med glasdetaljer i olika utförande, så kommer du hitta dörrar som passar dig, bland våra modeller.

Kanske vill du ha en klassiskt designad trädörr, läckert dekorerad med mjuka geometriska former, som till exempel dörrarna Falsterbo eller Bergudden. Eller varför inte välja en modern vitmålad ytterdörr med glasdetaljer, såsom Valö, Vinga och Sandhamn. En annan favorit bland våra ytterdörrar, som passar perfekt i exempelvis skärgårdsmiljöer är Koster, som är tillverkad i teak med ett vackert, runt format glas i huvudhöjd.

Vill du ha en ytterdörr med glas i, finns också flera olika val. Här kan du välja mellan blästrat, katedral, klarglas i antik stil eller cotswold. Prata med din lokala fönster- och dörrbytare, så går ni tillsammans igenom vilken modell som passar dig. Tack vare att vi erbjuder såväl fönster som ytterdörrar är det också lätt att skapa ett enhetligt och tidlöst utseende när det är dags att ge huset ett lyft.

Dörrhandtag

För entusiasten eller den stilmedvetne är valet av dörrhandtag extra viktigt. Vi erbjuder både klassiska och moderna handtag, för att du ska hitta ett som passar perfekt till just din dörr.