Allt började i Värobacka 1913…

Det hela började med det lilla snickeriet ERA Fönster i Väröbacka 1913. Snickeriet blev 1967 försäljningsbolaget ERA Fönster när Elsy och Rolf startade i Kullavik. Det dröjde inte länge innan verksamheten flyttade till Göteborg för att sedan 1980 köpa en snickerifabrik i Tidaholm. Där kunde Elsy och Rolf bli självförsörjande på trädetaljer, köpte hela träd och gjorde allt i processen själva. Expansionen fortsatte och vi byggde en ny fabrik i Lindome som Mölndals kommun utsåg till årets snyggaste byggnad. Fabriken blev snabbt för liten och i slutet på 90-talet flyttade vi tillbaka dit allt startade – Väröbacka.

En del av Inwido

Elsy och Rolf drev ERA Fönster i nära 40 år tills deras söner och Inwido-koncernen tog över. Sedan 2006 har ERA Fönster i Sverige AB varit en del av Inwido. Som Europas ledande fönsterkoncern är Inwidos affärsidé att utveckla och sälja marknadens bästa kundanpassade fönster- och dörrlösningar, via en decentraliserad struktur och med fokus på den konsumentdrivna marknaden, för att långsiktigt växa hållbart, organiskt samt genom förvärv. Inwido består av 28 affärsenheter med cirka 4 300 anställda i elva länder. 2020 omsatte koncernen 6,7 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 10,9 procent.

Hållbart – idag och i framtiden

Det finns mycket vi kan göra för miljön och allra mest kan vi göra för energibesparingen i ditt hem. Vi leder utvecklingen av energibesparande fönster och dessutom det miljö-deklarerar vi alla våra produkter.

Vi kan också påverka våran egen miljöpåverkan. Till exempel genom att använda trä från hållbara och nära skogsbruk och genom att effektivisera våra processer. Vi ställer samma höga krav på våra underleverantörer som du ska ställa på oss. På så vis har vi stenkoll på hela kedjan.