Allt började i Värobacka 1913…

 

Det hela började med det lilla snickeriet ERA Fönster i Väröbacka 1913. Snickeriet blev 1967 försäljningsbolaget ERA Fönster när Elsy och Rolf startade i Kullavik. Det dröjde inte länge innan verksamheten flyttade till Göteborg för att sedan 1980 köpa en snickerifabrik i Tidaholm. Där kunde Elsy och Rolf bli självförsörjande på trädetaljer, köpte hela träd och gjorde allt i processen själva. Expansionen fortsatte och vi byggde en ny fabrik i Lindome som Mölndals kommun utsåg till årets snyggaste byggnad. Fabriken blev snabbt för liten och i slutet på 90-talet flyttade vi tillbaka dit allt startade – Väröbacka.

 

Elsy och Rolf drev ERA Fönster i nära 40 år tills deras söner och Inwido-koncernen tog över. Sedan 2006 har ERA Fönster i Sverige AB varit en del av Inwido. Som Europas ledande fönsterkoncern är Inwidos affärsidé att utveckla och sälja marknadens bästa kundanpassade fönster- och dörrlösningar, via en decentraliserad struktur och med fokus på den konsumentdrivna marknaden, för att långsiktigt växa hållbart, organiskt samt genom förvärv. Inwido består av 28 affärsenheter med cirka 4 300 anställda i elva länder. 2020 omsatte koncernen 6,7 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 10,9 procent.

 

Bra virke och kärlek för design

Vi har alltid drivits av vår kärlek för design men också av passionen för riktigt bra trävirke. Genom att ha full koll på hela kedjan vet vi att det är kvalitet från minsta lilla komponent till varje del av produktionslinjen. Såhär går det till när ett fönster tillverkas!

  1. Rätt och noga utvalt virke. Det ska vara gammal, kvistfri furu med täta årsringar.
  2. Dags att torka och lamellimma. Efter att virket fått en lång torktid lamellimmas det utvalda och kvistfria virket.
  3. Sedan vakuumimpregneras produkten. Denna viktiga process skyddar trästommen mot röta i många år.
  4. Färgen förfinar. När trät torkar från impregneringen målas delarna i en elektrostatprocess för ett fullständigt jämnt och täckande färglager. Numera med vattenbaserade färger för miljöns och människan.
  5. Sedan plockas fönsterna ihop i en produktionslinje. Många detaljer stäms av längs vägen, för alla detaljer är viktiga.

 

Tätt och tryggt

Råd och Rön utsåg 2005 ERAs fönster till de tätaste i branschen. Sedan dess har vi bara blivit bättre. Vi levererar våra fönster helt färdigmonterade för att försäkra oss om att allt är med vid leveransen och att allt fungerar som det ska. Vi garanterar att produkterna har producerats på ett korrekt sätt och våra certifierade fönsterexperter garanterar att monteringsarbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt.

 

Vi vill överträffa din förväntningar på fönster- eller dörrbytet. Du ska vara nöjd i många år när du valt en av våra produkter. Ditt köp ska bli precis så bra som du räknade med eller bättre. Det är vårt fokus och det vi lever för. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra produkter, vår service och kvalitet. Vägen från första hembesöket via produktionen till montaget i ditt hem ska vara så smidig och billig som möjligt för dig. Du ska helt enkelt få ett bättre liv hemma. Ännu nöjdare kunder är vårt främsta mål med vårt kvalitetsarbete.

 

Hållbart – idag och i framtiden

Det finns mycket vi kan göra för miljön och allra mest kan vi göra för energibesparingen i ditt hem. Vi leder utvecklingen av energibesparande fönster och dessutom det miljödeklarerar vi alla våra produkter.

Vi kan också påverka våran egen miljöpåverkan. Till exempel genom att använda trä från hållbara och nära skogsbruk och genom att effektivisera våra processer. Vi ställer samma höga krav på våra underleverantörer som du ska ställa på oss. På så vis har vi stenkoll på hela kedjan.