Era Fönster tillverkar och levererar fönster av högsta kvalitet. Med varsam hand och med känsla för detaljer skapar vi flera olika typer av fönster och erbjuder många val – allt för att du ska vara säker på att få det utseende och den funktion som passar just dig.

Oavsett vilken typ av fönster du är ute efter kan vi möta dina behov och förverkliga dina idéer. Du kan välja mellan massor av modeller och färger, och vid sidan av våra standardmodeller tar vi med nyfikenhet emot speciella förfrågningar och beställningar med andra mått och annorlunda former. Våra certifierade fönsterbytare har lång erfarenhet och står redo att ta emot dina frågor, och ge dig det absolut bästa utifrån dina behov.

Våra fönster är klassiskt utformade och samtidigt moderna, med fokus på design som passar alla. Tillverkningen utförs av våra duktiga hantverkare som med erfarenhet och kompetens, vi lever varje dag upp till våra kunders krav. Alla våra fönster är naturligtvis mycket välisolerade vilket är en viktig egenskap när du vill spara energi i hemmet.

Till fönstret kan du välja till diverse smarta tillbehör, såsom låsbara handtag, plisséer och ventiler. Vi har även bromsar på alla öppningsbara fönsterbågar, för att inte fönstret ska slå upp när det blåser hårt.

Aluminiumbeklädda fönster

För ett modernare utseende, längre livslängd och mindre underhåll ska du välja aluminiumbeklädda fönster. Det är ett säkert val, särskilt om ditt hus har ett utsatt läge. Aluminiumet ger en motståndskraft som lämpar sig väl på fasader som är utsatta för hårda vindar och väderlekar. Förutom en föredömlig hållbarhet har aluminiumfönster ett exklusivt utseende och ger samtidigt ett naturligt intryck. Väljer du ett aluminiumklätt kvalitetsfönster är de också i princip helt underhållsfria. Borstlist på utsidan gör att fönstret blir tätare (högsta klass, 9A) och gör dessutom att det inte samlas smuts och skräp mellan båge och karm.

När vi gör våra träfönster med aluminiumbeklädnad använder vi högklassigt furuvirke och täta årsringar. Fönstren vakuumimpregneras för att skydda dem mot röta, och kläs till sist med aluminium som ger ett hållbart skydd, oavsett yttre förhållanden. I tillverkningsprocessen prioriterar vi miljön och använder oss av material och metoder som genererar täta fönster, med lågt U-värde, för att du ska kunna spara energi.

Du väljer vilken stil och vilket utseende som passar dig och alla våra fönsterkarmar finns i flera olika kulörer. Våra öppningsbara fönster har broms för att minska risken för att de slår när vinden blåser hårt. Förutom själva fönstret kan du välja till diverse produkter såsom myggnät, persienner, hakar, haspar, låsbara handtag och lackerat spröjsverk för dig som önskar rama in fönstret i en speciell kulör och ge ditt hem en vacker karaktär.

Energieffektiva fönster

Hos oss är det idag en självklarhet att tänka energieffektivitet, och vi har lång erfarenhet av att utveckla produkter med lågt U-värde. Vi arbetar alltid med moderna material och tekniker som förbättrar isoleringsförmågan. Alla Era Fönster har U-värde 1,1 som standard, men med tillval kommer du ner till till ett så lågt U-värde som 0,9. Dessa fönster har energibeläggning både på det innersta och det yttersta glaset vilket innebär en optimal isloeringsförmåga. Läs mer om vårt allra mest energieffektiva fönster Stella och de tillval du kan göra. 

De största fördelarna med energieffektiva fönster är den minskade energiförbrukningen, som leder till mindre kostnader, men även till att du slipper kallras och drag. Värmen i ditt hem blir jämnare vilket skapar en behagligare känsla. Energieffektiva fönster är alltså både bra för plånboken och komforten. Här kan du läsa mer om energieffektiva fönster.

3-glasfönster

Skillnaden mellan 2-glas och 3-glas är antalet glas som sitter i isolerrutan. I ett 2-glasfönster finns det två glas med en luftspalt emellan. I ett 3-glasfönster sitter det tre glas och det har därmed två luftspalter. Luftspalterna är viktiga och påverkar både fönstrets isolerings- och ljudreduceringsförmåga. Därför är 3-glas den enda vägen att gå om du vill spara energi och få en behagligare boendemiljö.

Vi rekommenderar alltid 3-glas. Då får du fönster med lågt U-värde och därmed de fönster som är mest energieffektiva – det tjänar både du och miljön på.

Vi erbjuder flera varianter på glas och förutom ett kondensfritt glas har du också möjligheten att välja bland flera andra egenskaper. Det kan vara insynsskyddat, bullerdämpat, härdat, solskyddat eller kanske ett självrengörande glas för att nämna några egenskaper. Kanske vill du ha blästrat, katedral- eller cotswold-glas – du beskriver dina önskemål och kan känna dig trygg i att vi erbjuder det bästa för dig.

Vridfönster

Vridfönster innebär att fönstret kan öppnas utåt och vridas runt 180 grader. Det gör att det är väldigt enkelt att putsa, eftersom du vänder runt och kan arbeta med utsidan, samtidigt som du står kvar inomhus. Smidigt och bekvämt!

Du kan alltså enkelt vrida runt hela fönstret, vilket du enkelt gör genom en spärr på sidan. Men det går också att sätta vridfönstret i ett låst vädringsläge, för att släppa in den friska luften. Våra spärrar försvårar också för barn och djur att ta sig ut.

Vridfönster kärvar i stort sätt aldrig tack vara sin välbalanserade konstruktion. Våra modeller har dessutom dolda beslag som inte syns utifrån. De dolda beslagen bidrar inte bara till en snygg och ren design, de minskar också risken för rötskador.

Med vridfönstrets förseglade hörn hindras även inbrottstjuvarna från att lyfta glaskassetten från utsidan. Snyggt och säkert, på samma gång.

Allt detta gör att vridfönster är ett populärt alternativ för många som byter fönster.

Fasta fönster

Vill du skapa vackra fönsterfasader till ett ekonomiskt och fördelaktigt pris? Med fasta fönster som sitter fast i karmen, och som inte kan öppnas, får du just det. Fönstrets karm är ungefär hälften så smal som ett öppningsbart fönster, något som även ger extra mycket ljusinsläpp och bidrar till en snygg design. Fasta fönster är också väldigt välisolerade eftersom de är så täta.

Vill du få till en vädringsfunktion går det ypperligt, då är det bara att kombinera våra fasta fönster med våra vädringsluckor. Du kan även välja till extra bra isoleringsförmåga. Då släpps mycket ljus in, och väldigt lite värme går ut – samtidigt som riskerna för en kondens invändigt minskar.

Vanliga frågor och svar om fönster

Vad är fördelen med aluminiumbeklädda fönster?

Aluminiumbeklädnaden ger en längre livslängd och kräver mindre underhåll, än om du väljer ett träfönster utan aluminium. Aluminium är ett säkert val, särskilt om ditt hus har ett utsatt läge.

Vad menas med vridfönster?

Det är ett fönster som går att vrida runt 180 grader. De är smidiga, kärvar i stort sett aldrig och har en fin design då inga beslag syns utifrån. Vridfönster är väldigt enkla att putsa eftersom du kan putsa både in- och utsidan inifrån.

När ska jag välja ett fast fönster?

Ett fast fönster är väldigt bra för ytor där du inte behöver öppna fönstren, eller kanske inte ens vill att de ska gå att öppna. Du kan då skapa fönsterfasader till ett fördelaktigt pris. Du kan fortfarande vädra, om du kombinerar dem med våra vädringsluckor.

Ska jag välja 2-glas eller 3-glas?

Vi rekommenderar 3-glas i alla lägen. Det är bra för energiförbrukningen eftersom de är mer energieffektiva och håller kylan ute, och värmen kvar inne, under de kalla årstiderna (tack vare extra glas och extra isolering). Att välja 3-glas minskar dina uppvärmningskostnader och minskar också kondensproblem på fönstrets insida. 3-glas ger också en bättre ljudisolering än 2-glas.