Fasta fönster är väldigt bra för ytor där du inte behöver öppna fönstren, eller kanske inte ens vill att de ska gå att öppna. Fördelarna med fasta fönster är att de kostar mindre, att de släpper in mindre ljud, att de är väldigt energisnåla och dessutom ännu mer inbrottssäkra än öppningsbara fönster. Dessutom kan stora fasta glaspartier ge ditt hem en väldigt snygg och vacker fasad. Beroende på vilken känsla du vill skapa kan du välja stora eller små rutor – möjligheterna är oändliga.

Våra fasta fönster i trä och aluminium

ERA Fönster erbjuder ett stort urval av fasta träfönster med aluminiumbeklädnad. Fönstren monteras i karmen och kan därmed inte öppnas. Fasta fönster blir tätare än ett öppningsbart fönster, eftersom fönstren inte har några skarvar eller glipor där kall luft kan tränga igenom. Det sparar mycket energi och därmed också pengar.

Våra fasta fönster är också säkerhetsglasade med förseglade hörn som hindrar en inbrottstjuv att lyfta ut glaskassetten från utsidan. Fasta fönster är alltså mer inbrottssäkra än öppningsbara.

På fasta fönster är fönstrets karm ungefär hälften så smal som på ett öppningsbart fönster, något som ger extra mycket ljusinsläpp och ännu mer bidrar till en snygg design. Precis som det öppningsbara fönstret är karmen på fasta fönster fasad, för en modern design.

Vill du få till en vädringsfunktion går det bra, då är det bara att kombinera våra fasta fönster med våra vädringsluckor. Du kan även välja till extra bra isoleringsförmåga till ditt fönster. Då släpps väldigt lite värme ut – samtidigt som riskerna för en kondens invändigt minskar.

Vi har också utvecklat ventilationen för de fasta fönstren så att den i stort sett är osynlig från utsidan. Som en extra bonus har den ändrade placeringen för luftintaget gjort att det inte blåser eller regnar in.

Alla virkesdelar på våra fönster har ett unikt rötskydd och de är torkade och målade i vår moderna impregneringsanläggning. Vi kan därför utan betänkligheter lämna 30 års garanti mot röta på alla våra aluminiumklädda träfönster.

ERA Fönsters fasta fönster tillverkas även i storlekar efter egna önskemål. Du väljer vilken färg och vilken typ av glas.

Fasta fönster med spröjs

Till våra fönster finns ett flertal spröjs– och post – varianter att tillgå. Välj mellan, utanpåliggande spröjs, mellanglasspröjs, utanpåliggande dekorpost eller fast glasdelande post. Som tillval kan du även få spröjs och poster lackerade i valfri RAL- eller NCS-kulör. Som en extra service har vi tvåfärgade spröjs i vårt sortiment – du kan alltså få en färg invändigt och en färg utvändigt. Det är nämligen inte ovanligt att beställa utanpåliggande spröjs i en kulör som stämmer med fasaden. Men interiört vill de flesta ha vitt på fönsterkarm, båge och spröjs.

Vad kostar fasta fönster?

Fasta fönster kostar i regel mindre än öppningsbara fönster, vilket gör att du kan unna dig fler glasytor på din fasad. Kontakta din lokala återförsäljare för ett kostnadsfritt hembesök. Under besöket tar fönsterbytaren mått och ni går igenom dina behov. Ställ frågor om var fasta fönster kan vara ett bra alternativ, hur stora eller små fönstren bör vara, om fördelarna med fasta fönster kontra öppningsbara – ja vad du än har för funderingar så kan ni tillsammans komma fram till bra lösningar.

Återförsäljaren ger dig också en kostnadsuppskattning. Vid sidan av våra standardfönster tar vi med nyfikenhet emot speciella förfrågningar och beställningar med andra mått och annorlunda former.

Enkelglas, 2-glas eller 3-glasfönster

På ERA Fönster rekommenderar vi i alla lägen 3-glasfönster. Anledningen är att de blir mer välisolerade vilket gör att värmen inte försvinner ut och risken för så kallat kallras minskar. De blir även mer ljudisolerade. Kontakta din lokala återförsäljare för att få veta mer om vilken typ av fönster som passar ditt hem bäst.

Lämna montaget och bytet av de fasta fönstren till oss

ERA Fönsters fönster säljs, byts ut och monteras av utbildade fönsterbytare vilket garanterar kvalitet hela vägen från tillverkning till montering. Fönstren måttanpassas efter huset och tillverkas därefter i vår fabrik. På så sätt går monteringen snabbare och smidigare när fönstren kommer till dig. Leverans sker med alltihop komplett i en enda leverans. Alla våra leveranser är väderpackade så att inget kan bli förstört.

 

Boka ett kostnadsfritt hembesök du också och börja din resa mot nya fönster tillsammans med våra proffsiga fönsterbytare.