Era Fönster har tillverkat träfönster av hög kvalitet i över ett sekel. Vi väljer virke med omsorg och lägger stor vikt i varje moment under tillverkningsprocessen, med fokus på både funktion och design. Träfönster ligger bra i pris och ger ett genuint och vackert intryck. Välj med fördel ett aluminiumbeklätt träfönster om du vill slippa underhåll och få ett fönster som står emot väder och vind.

Nya träfönster med oändliga valmöjligheter

Oavsett vilken typ av träfönster du är ute efter kan vi möta dina behov och förverkliga dina idéer. Vid sidan av våra standardfönster kan du måttbeställa dina fönster eller fråga oss efter andra former. Tillverkningen utförs av våra duktiga hantverkare som med erfarenhet och kompetens, dagligen lever upp till våra kunders krav på design och hållbarhet.

I vårt grundutbud har vi fönster som kan öppnas på olika sätt, såsom de klassiska utåtgående fönstren och smart utformade vridfönster med dolda beslag. Vi har också fasta träfönster som inte kan öppnas. Fördelen med dessa är att de är säkrare och tätare samt att de möjliggör fler fönster och mer ljus i din bostad eller på arbetsplatsen, eftersom de är billigare.

Oavsett vilken typ av fönster du väljer, håller alla samma höga standard. Vi har även bromsar på alla öppningsbara fönsterbågar, för att inte fönstret ska slå upp när det blåser. Du kan välja mellan olika kulörer, ytbehandlingar och blästrat, katedral- eller cotswold-glas. Såklart finns det också diverse smarta tillbehör, såsom låsbara handtag, plisséer och ventiler.

 

Träfönster i 3-glas eller 2-glas?

Vi på ERA Fönster rekommenderar 3-glasfönster i alla lägen. Den största fördelen är att 3-glasfönster är betydligt mer energieffektiva än 2-glas och håller kylan ute, och värmen kvar inomhus, under de kalla årstiderna. Detta tack vare extra glas och extra isolering. Eftersom så mycket som en tredjedel av all värme kan försvinna ut genom fönster och dörrar, om du har gamla fönster, finns här mycket att spara.

En annan fördel med 3-glasfönster framför 2-glas, är att de ger en bättre ljudisolering än 2-glas. Att välja 3-glasfönster minskar alltså både dina uppvärmningskostnader, sparar på miljön och ger en skönare boendekomfort.

 

Träfönster med spröjs

Spröjsade fönster är ofta en klassisk detalj i många äldre hus och ger huset en mysig känsla. Men det är en detalj som även passar jättebra in i moderna hus. Användningen av spröjs, eller poster, kan ge dina fönster en härlig, traditionell stil som aldrig blir omodern. Men de kan även ge en industriell känsla åt ett mer avskalat och nybyggt hem. Hos Era Fönster kan du hitta flera olika kombinationer av antal fack och rutor och välja de detaljer som gör dina fönster unika. Du väljer naturligtvis också vilken färg du önskar på spröjsen, och du kan också få olika färg på insidan och utsidan.

 

Aluminiumfönster, plastfönster eller träfönster

När du ska välja nya fönster finns det många val att göra. Det första valet är kanske om du ska ha träfönster, träfönster med aluminiumbeklädnad eller plastfönster. Vi på ERA Fönster tillverkar och säljer främst träfönster med aluminiumbeklädnad, men även fönster utan aluminium. Anledningen till att vi rekommenderar aluminiumbeklädda träfönster är att du får ett fönster som står emot vädrets påverkan och slipper underhåll. Samtidigt får du den härliga, genuina känslan som träfönster ger.

Även plastfönster (PVC-fönster) har bra isolering och är bra för den som inte vill skrapa och måla. Men ett plastfönster ger ofta ett plastigt utseende, framför allt på ett trähus. Plast har också en betydligt större påverkan på miljön än trä. Därför väljer ERA Fönster bort plast till förmån för träfönster, med eller utan aluminiumbeklädnad.

 

Omålade träfönster

ERA Fönster erbjuder också obehandlade träfönster, för dig som vill göra mer av jobbet själv. Detta ställer högre krav på dig som köpare, men kan också vara ett roligt projekt för den händige. Prata gärna med din återförsäljare om olika typer av träfönster innan du bestämmer dig, så att ni tillsammans kan väga alla fördelar och nackdelar.

 

Pris på träfönster

Träfönster har ett lägre pris än aluminiumbeklädda fönster. Däremot får du räkna med att det blir mer jobb med träfönster, eftersom de inte står emot väder och vind lika bra. Du kan behöva skrapa och måla om efter några år, vilket ju också medför en kostnad. Kontakta din lokala återförsäljare och be om ett kostnadsfritt hembesök. Där går ni igenom dina behov och fönsterbytaren gör en kostnadsuppskattning.

 

Så tillverkas våra träfönster

Vi tillverkar träfönster från start till mål, och ser till att varje moment utförs enligt våra egna högt ställda krav. Det första steget mot ett kvalitetsfönster är valet av virke. Vi väljer furu med täta årsringar för absolut hållbarhet vilket lägger grunden för att fönstret ska hålla hög standard. Virket behandlas sedan genom torkning, lamellimning, vakuumimpregnering och slutligen en täckande målning som görs i en elektrostatprocess. I vår egen impregneringsanläggning rötskyddas, torkas och målas fönstren efter konstens alla regler. Detta resulterar i täta fönster som håller länge.