Att byta fönster är ett av alla de arbeten du kan få rotavdrag för. Alla våra fönsterbytare har god kunskap om rotavdraget och ser till att det blir rätt – allt du behöver göra är att lämna dina uppgifter. 

Vad är rotavdrag? 

När du anlitar ett företag för renovering, ombyggnation eller tillbyggnad kan du få skattereduktion, så kallat rotavdrag, för delar av arbetskostnaden. Fönsterbyte är en av de tjänster som du kan få rotavdrag för. Avdraget gäller för alla typer av fönsterbyten och alla typer av fönster. 

50 000 kronor per person

Du kan sammanlagt få rotavdrag och rutavdrag på upp till 75 000 kronor per år, varav rotavdraget kan uppgå till 50 000 kronor. Är ni två ägare till fastigheten kan ni alltså få upp till 100 000 kronor i enbart rotavdrag. Det är endast arbetskostnaden som ger rätt till rotavdrag. Företaget får dra av högst 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Själva fönstret, annat material och resekostnader i samband med arbetet, ger däremot inte rätt till avdrag. Det är företaget som ansöker om rotavdrag åt dig. Våra certifierade fönsterbytare är vana vid detta förfarande och hjälper dig om du har frågor. 

Bra att veta

Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort. Du behöver också äga fastigheten där rot-arbetet utförs. Om bostaden är yngre än fem år får arbetet endast syfta till att återställa byggnaden till det skick den var i från början. 

De rotavdrag och rutavdrag som du har fått godkända under året finns förifyllda på din deklaration året efter. Det är först när du godkänner din deklaration som du begär din slutliga skattereduktion. Det är därför viktigt att du kontrollerar att avdraget stämmer. 

Kontakta din lokala fönsterbytare för ett hembesök och en offert.