För oss som bor i Sverige finns det mycket att vinna på att välja just svensktillverkade fönster. De är nämligen designade och byggda för att passa oss, våra hem och vår vardag. 

Anpassade för nordiskt klimat

I Sverige är vintrarna kalla och somrarna betydligt varmare. Det tas hänsyn till i svenska fönsterfabriker. Svensktillverkade fönster är täta och har ett lågt U-värde vilket innebär att värmeförlusten blir betydligt mindre när det är kallt ute. När el- och värmepriserna är höga kommer du också märka av täta fönster gör stor skillnad när det gäller dina uppvärmningskostnader.   

Ljudisolerat på köpet

De flesta av oss uppskattar ett hem där ljud från gatan stängs ute så mycket som möjligt, kanske framför allt när vi ska sova. Fönster av hög kvalitet som görs i Sverige är som sagt väldigt täta och har därför även bra ljudisolering och ljudabsorbering, vilket innebär att de dämpar olika slags ljud. ERA Fönster är alltid testade och godkända med god marginal i högsta klass, 9A. Håll utkik efter den märkningen när du väljer fönster.  

Unik kvalitetsmärkning

När ett fönster har CE-märkning innebär det att produkten är tillverkad, testad och godkänd enligt europeisk standard och får säljas inom EU. I Sverige har vi även P-certifiering som ställer ännu högre krav än CE-märkningen. För att få denna märkning måste fönstrets konstruktion ha granskats och testats på flera sätt, till exempel för luft- och regntäthet, värmeisolering och kondenssäkerhet liksom tålighet i komponenter som profiler, tätlister och beslag. Hela ERA Fönsters sortiment är naturligtvis både CE-certifierat och P-certifierat. 

Starkt säkerhetstänk

I Sverige har vi stort fokus på säkerhet och att det ska vara svårt för ovälkomna att öppna fönster och fönsterdörrar utifrån. Våra fönster har infällda slutbleck och våra fönsterdörrar har bakkantssäkring – båda dessa smarta innovationer ger ett bättre inbrottsskydd.

Designade för dig

Särskilt under vinterhalvåret är solen uppe få timmar i Norden. Maximalt med glas i fönstren kan göra skillnad – det vet svenska fönsterkonstruktörer. Välj svensktillverkade fönster som är designade för att släppa in ljuset och som passar perfekt för ditt svenska hem.