Det finns flera fördelar med att låta ditt hem få nya fönster. Idag tänker vi kanske framför allt på att nya fönster är mer energieffektiva och därmed också sparar pengar. Men det finns många fler anledningar till att börja fundera över ett fönsterbyte. Här är våra 5 i topp!

1. Energibesparing som ger ökad komfort

Fönster har utvecklats mycket senaste åren. Äldre fönster orkar sällan hålla kvar värme, vilket gör att det blir kallt på vintern och kondens på hösten. Nya fönster har däremot bra isolering och ett lågt U-värde, vilket innebär att värmeförlusten blir betydligt mindre. Fönstret stänger ute kyla, och håller värmen kvar inne på vintern. Nya fönster gör alltså att du får en ökad komfort och en mer behaglig värme året om. Dessutom får du mer pengar över i plånboken.

2. Största möjliga tystnad

En annan fördel är att moderna fönster har en bättre ljudabsorbering och är tätare än äldre, vilket innebär att de minskar buller utifrån. Era Fönster är alltid testade och godkända med god marginal i högsta klass. Du kommer märka en stor skillnad när det gäller trafiken utanför eller grannarnas barn som leker i trädgården. Kanske blir till och med sömnen bättre när du får ett tystare sovrum.

3. Säkrare mot inbrott

Nya fönster gör det mer besvärligt för tjuven att bryta sig in hos dig. Ett smart drag är att ha fönster med ökat inbrottsskydd hemma. Våra fönster har infällda slutbleck och våra fönsterdörrar har bakkantssäkring – båda dessa smarta innovationer ger ett bättre inbrottsskydd.

4. Mindre underhåll och enklare putsning

Känns fönsterputsning och rengöring som en rejäl utmaning, där man helst vill vara två personer för att öppna, hålla och putsa? Med nya vridfönster kan du vrida fönstret 180 grader, vilket gör att både in- och utsidan av fönstren kan putsas inifrån. Äldre fönster kan också behöva underhållas oftare, till exempel genom målning eller byte av tätningslister. Genom att byta till ett nytt aluminiumklätt kvalitetsfönster blir underhållet i det närmaste obefintligt. Du kommer inte behöva täta fönstren och borstlist på utsidan gör att inte bara att fönstret blir tätare utan även att det inte samlas smuts och skräp mellan båge och karm.

5. Bättre ventilation

Känner du att ventilationen i ditt hem är dålig? Fönstret har faktiskt en avgörande funktion för ventilationen i ditt hem och nya fönster gör att du får en mycket bättre cirkulation. ERA:s fönster har exempelvis en stilren och elegant ventilation med smart klickfunktion, som kan öppnas i två lägen för att variera inflödet. Det ger frisk luft utan att fönstret behöver öppnas. På våra vridfönster är ventilationen helt osynlig från utsidan, både på träfönster och fönster med aluminiumbeklädnad. Vi har också utvecklat ventilationen för de fasta fönstren så att den i stort sett är osynlig från utsidan.