Var förra vintern en utmaning, både vad gäller inomhustemperatur, drag, kallras och inte minst en hög el- och värmefaktura? Med ett fönsterbyte blir den här vintern garanterat skönare och billigare.  

När temperaturen faller och snön yr blir det lätt kallt och dragigt inomhus i ett dåligt isolerat hus. Det gör att du höjer värmen vilket varken är bra för din ekonomi eller för miljön. En stor del av problemet sitter i fönster och dörrar, eftersom väldigt mycket värme tar sig ut den vägen. Samtidigt som kyla tar sig in. Att byta till nya energisnåla treglasfönster kommer därför göra stor skillnad och sänka uppvärmningsbehovet rejält. 

Varför bättre med nya fönster i vinter?

De senaste åren har fönster utvecklats mycket. Både själva glaset och sättet man tätar fönstren är betydligt mer energibesparande idag. Hur bra ett fönster är på att spara energi anges i U-värde. Ju lägre U-värde desto bättre. Om du har äldre tvåglasfönster har du troligen ett U-värde på runt 3, medan ett modernt energieffektivt fönster ligger runt 1. Det innebär att de isolerar tre gånger så bra som de äldre fönstren.

Är du nyfiken på vad du kan spara i pengar kan du använda vår energikalkylator, som ger dig en bra indikation på hur mycket du sparar genom att byta till nya fönster. Du hittar energikalkylatorn på vår startsida. 

Hur byter jag till ERA Fönster i höst?

Med ERA Fönsters certifierade fönsterbytare går fönsterbytet enklare och snabbare än du tror. Fönsterbytar-resan börjar med ett kostnadsfritt hembesök, som du enkelt bokar här på hemsidan. Vår certifierade fönsterbytare kommer hem till dig, tar mått och tillsammans tittar ni på vilken typ av fönster som passar och vad det finns för tillbehör. Därefter får du ett kostnadsförslag och en tidsplan. 

Efter det startar tillverkningen av dina fönster (och kanske dörrar) i vår fabrik. När fönstren är klara levereras de hem till dig och fönsterbytaren monterar dem på plats. Efter ett par dagar kan du njuta av dina nya fönster. Och såklart en mer behaglig inomhusmiljö.